FLYING SPUR SPEED
Bentley Antwerp Bentley Flying Spur Speed in Orange Flame colour front side angled view parked in an indoor setting.
Flying Spur Speed (W12) WLTP-rijcyclus: brandstofverbruik, l/100km - Gecombineerd 15,0. Gecombineerde CO₂-emissies - 340 g/km.

FLYING SPUR SPEED

Overzicht

De Flying Spur Speed combineert de ruimte en het comfort van een luxe sedan met absoluut ongelooflijke prestaties. Met sportdetails binnenin en op de buitenkant, en een verzameling slimme technologie zodat hij nog gemakkelijker rijdt, is hij een verbluffende fusie van vakmanschap en vermogen. 

Binnenin beschikt hij over de extreme luxe die u van Bentley verwacht, met een duidelijk sportieve invloed. Er zijn daarom bijvoorbeeld meer technische materialen en minder natuurlijke houtafwerkingen, tenzij u die kiest.

Met een 6,0 liter W12-motor met dubbele turbo is de Flying Spur Speed de meest uitbundige auto van het assortiment van de Flying Spur.

Leg vandaag met ons contact om meer te vernemen over de Flying Spur Speed en een testrit te boeken.

Design

De Flying Spur Speed onthult duidelijk zijn karakter vanaf het moment dat uw oog erop valt. Er werd een donkere tint op de metalen afwerking van de nieuwe matrix voorgrille aangebracht, en op bijna alle metalen exterieurdetails. Zelfs de interne componenten van de lichten aan de voorkant en achterkant zijn donkerder getint. Speed-badges identificeren de auto, terwijl exclusieve 22”-wielen hem een krachtig neergezet uiterlijk geven. De wielen zijn standaard zilver gelakt, maar ze zijn ook met optionele afwerkingen verkrijgbaar, waaronder een donkere tint die past bij andere metalen exterieurdetails.

Als u de auto binnenstapt, merkt u meer details en afwerkingen uniek voor de Speed. Het model heeft zijn eigen kleurenschema, dat Dinamica-elementen bevat. En omdat de Colour-specificatie standaard is inbegrepen, kunt u uit het hele assortiment kleuren kiezen voor het leer en de tapijten. Om de bekleding nog opvallender te maken, kunt u kiezen voor contrasterend stiksel met talrijke opties voor de accentkleuren. Alles van deze auto suggereert sterke prestaties, van het Speed-embleem geborduurd op de zetels tot de grafische elementen geïnspireerd door racecircuits op het digitale instrumentenpanel.

U kunt vandaag al contact met ons leggen om meer te vernemen over de personalisatie van de Flying Spur Speed.

Prestaties

De motor in de kern van de Flying Spur Speed is een angstaanjagende 6,0 liter W12. Met een topsnelheid van 333 km/u (207 mph) is het de snelste vierdeurs productiesedan ter wereld. Hij is een fenomeen qua kracht en schiet van 0 naar 100 km/u in een adembenemende 3,8 seconde (0-60 mph in 3,7 seconde). Activeer Launch Control vóór u vertrekt en u kunt die ongelooflijke kracht zelf ervaren.

U kunt kiezen uit vier verschillende modi terwijl u rijdt, waardoor u het rijkarakter kunt kiezen dat het best bij uw stemming past. De modus Sport is specifiek gekalibreerd voor de meest op prestaties gerichte sedan van Bentley. Ze stelt de ophanging, motor en transmissie af voor een nog responsiever rijgedrag, en zelfs het brullen van de W12-sportuitlaat wordt luider. De modus Comfort geeft u een meer verfijnde rit, terwijl de modus Bentley u een balans tussen die twee uitersten geeft. Met de modus Custom kunt u de instellingen op uw persoonlijke voorkeuren afstellen, om uw eigen perfecte rijmodus te creëren.

Het actieve systeem All-Wheel Drive geeft u alle dynamische voordelen van rijden met een vooral op de achterwielen aangedreven auto, maar het systeem detecteert elk tractieverlies en leidt automatisch een deel van het motorvermogen af naar de vooras om uw greep op de weg te optimaliseren.

De Flying Spur Speed is uitgerust met Bentley Dynamic Ride, een elektronisch antirolsysteem van 48 Volt ontworpen om de auto horizontaal en stabiel te houden, zelfs in snelle bochten, zonder compromissen te sluiten voor het comfort van het rijgedrag met normale snelheden. Voor gemakkelijker rijgedrag beschikt hij ook over vierwielbesturing, met twee voordelen. Als u op de snelweg rijdt, laat hij u snel en met vertrouwen van rijstrook veranderen, dankzij een dramatisch verminderd rollen van de carrosserie.  Bij manoeuvreren in de nauwe ruimten van een stad draaien de achterwielen echter in tegengestelde richting, waardoor de draaicirkel van de auto verkleint zodat hij ondanks zijn grootte verbazend behendig is.

Technologie

De auto heeft Apple CarPlay* en een eigen ingebouwde Wi-Fi-hotspot, evenals draadloos opladen voor compatibele smartphones.

Er zijn drie hi-fi-systemen waaruit u kunt kiezen, vanaf het Bentley Signature-audiosysteem dat standaard is geïnstalleerd. U kunt van die basis opwerken naar het 16-kanaals systeem Bang & Olufsen for Bentley, of de kritischer audiofielen kunnen opteren voor het 20-kanaals systeem Naim for Bentley.

De passagiers achteraan in de auto krijgen met de Touchscreen Remote (TSR) toegang tot de verwarmings- en ventilatie-instellingen, evenals tot de zetelafstellingen, muziekbediening en nog meer. U kunt het zelfs gebruiken om informatie over de reis op de ritcomputer te bekijken.

Er is een uitgebreide collectie rijhulpmiddelen beschikbar vanaf de City Specification die standaard is geïnstalleerd. Dat biedt een overzichtcamera met de Top View Camera, automatische verkeersbordherkenning met Traffic Sign Recognition, een waarschuwing voor voetgangers, en automatisch dimmende spiegels, en u kunt handenvrij de koffer open.  De optionele Touring-specificatie voegt onder andere een Head-Up Display, een nachtzichtcamera, adaptieve snelheidsregeling met Adaptive Cruise Control en rijstrookhulp met Lane Assist toe.  

De smartphoneapp My Bentley geeft u een heleboel functies waarmee u de auto van op afstand kunt controleren. U kunt het gebruiken om u zich te herinneren waar u hebt geparkeerd, of om de status van de sloten, ruiten of het brandstofniveau te controleren. U kunt het zelfs instellen om u te waarschuwen als het alarm wordt geactiveerd, of als de auto zonder uw goedkeuring wordt verplaatst.

* Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.

Personalisering

U kunt uit meer dan 80 kleuren kiezen, waaronder Bentleys uitgebreide assortiment exterieurlakken en premium afwerkingen van Mulliner. Voor binnen in de auto kunt u kiezen uit 15 primaire leerkleuren en 11 secundaire, en uit het volledige assortiment fineerhout, dat hoogglanzend hout, hout met open poriën en technische afwerkingen zoals koolstofvezel aanbiedt. Uit de vele optionele uitrusting kunt u elektrisch uitvouwbare picknicktafels, sfeerverlichting en diamanten ribbels voor al het metaal kiezen. Het Bentley Signature-audiosysteem Is standaard geïnstalleerd, maar u kunt upgraden tot het systeem Bang & Olufsen for Bentley of het systeem Naim for Bentley.

Om nog verder te gaan kunt u met ons overleggen over een inschrijving voor Bentleys eigen maatwerkafdeling, Mulliner, om echt spraakmakende kenmerken aan uw auto toe te voegen. U kunt vandaag al contact met ons leggen om met onze experts van Mulliner te spreken en meer te vernemen over het volledige assortiment opties voor de Flying Spur Speed.

Motor en technische specificaties

De Flying Spur Speed beschikt over de 6,0 liter W12-benzinemotor met dubbel turbo van Bentley.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  6-litre twin turbocharged W12
 • Versnellingsbak
  8-speed Quickshift automatic
 • Vermogen
  635PS / 626bhp / 467kW @ 6000 rpm
 • Koppel
  900Nm, 664 lb.ft @ 1500-5000 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  98 (95) RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  207mph / 333km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60mph 3.7 seconds
 • Acceleratie km/u
  0 - 100km/h 3.8 seconds
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  Saloon
 • Totale lengte
  5316mm / 209.29in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2220mm / 87.4in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  2013mm / 79.25in
 • Hoogte
  1483mm / 58.39in
 • Wielbasis
  3194mm / 125.75in
Brandstofverbruik
 • NEDC-rijcyclus:
 • Stad
  19.5 l/100 km
 • Buiten de stad
  10.7 l/100 km
 • Gecombineerd
  14.0 l/100 km
 • CO2-uitstoot (gecombineerd)
  320g/km
 • Rijbereik
  643 km
 • Verbruiksklasse
  G
  Effizienzklasse G
 • WLTP-rijcyclus:
 • Laag
  25.9 l/100 km
 • Gemiddeld
  16.0 l/100 km
 • Hoog
  12.6 l/100 km
 • Extra hoog
  12.3 l/100 km
 • Gecombineerd
  15.0 l/100 km
 • Gecombineerd CO2
  340 g/km
 • Rijbereik
  600 km
 • Verbruiksklasse
  G
  Effizienzklasse G

VRAAG INFORMATIE