BENTAYGA
Bentley Antwerp Front three - quarter view of Moonbeam coloured Bentley Bentayga driving along a road.
Gegevens over CO2-emissies en brandstofverbruik voor EU27 is hangend, onderworpen aan EU-typegoedkeuring

BENTAYGA

Overzicht

De Bentayga is een ongelooflijk luxueuze SUV, die u het unieke evenwicht van opwindende prestaties en exquise vakmanschap van Bentley geeft, gecombineerd met de veelzijdigheid van een SUV. De Bentayga is beschikbaar met ofwel een 4,0 liter V8-benzinemotor of een 3,0 liter hybride aandrijflijn. Er zijn drie verschillende lay-outs voor de zetels: een luxueuze optie met vier zetels, een flexibele vier-plus-één lay-out en een configuratie met vijf zetels. Door het enorme assortiment opties, waaronder een All-Terrain-specificatie voor off-road rijden, is dit een luxe SUV die u overal kan brengen.

Leg vandaag al contact met ons om een testrit te boeken of om meer te weten te komen over de Bentayga via Bentley Antwerp.

Design

De Bentayga is uitgesproken herkenbaar, van de zwarte matrix grille met chromen omlijsting en centrale staaf tot de krachtige heuplijn. Het is een werkelijk fantastisch ogende SUV, die zowel luxe als kracht oproept.

Aan elke kant van de beroemde voorgrille zult u LED-matrixkoplampen met kristallen effect zien. De flanken tonen meer glanzende details, waaronder grote, gepolijste, chromen, vleugelvormige ventilatieopeningen. Er zijn plastische zijdrempels aangebracht en 21”-wielen die de onmiskenbare aanwezigheid van de auto op de weg nog versterken.

U hebt de optie om er de verbazende geanimeerde welkomstlichten van Mulliner aan toe te voegen, die een wervelende lichtshow op de grond projecteren als u de deur opent. Als u de cabine binnenstapt, ziet u de dorpelplaten met het opschrift ‘Handcrafted in Crewe, England’.

Binnenin is handgemaakte lederen bekleding gecombineerd met fineerafwerkingen die volgens uw keuze op maat kunnen worden besteld met hoogglanzende houten afwerkingen, hout met open poriën of technische afwerkingen. Er zijn opties om contrasterend stiksel, biezen en borduurwerk toe te voegen om het interieur tot leven te brengen, en pakketten zoals de specificatie Leather voor de bovenste cabine, waarbij leren bekleding wordt toegepast voor de stijlen en het dak. Hij geniet zelfs van grafische elementen op het instrumentendisplay die werden ontworpen om te passen bij het karakter van de auto.

Leg al vandaag contact met ons om meer te ontdekken over de opties voor personalisatie beschikbaar voor de Bentayga via Bentley Antwerp.

Prestaties

U kunt een Bentayga bestellen met een 4,0 liter V8-benzinemotor met twee turbo’s die een vermogen heeft van 550 pk en 770 Nm koppel, waardoor de Bentayga versnelt van 0-100 km/u in maar 4,5 seconden (0-60 mph in 4,4 seconden) en een topsnelheid bereikt van 290 km/u (180 mph). Alhoewel hij het vermogen van een V8 levert, bevat de motor technologische vooruitgang waardoor hij efficiënter wordt. Dat is onder andere een variabel slagvolume, waardoor vier van de acht cilinders automatisch kunnen worden uitgeschakeld als vol vermogen van de motor niet nodig is. Het moment dat u meer vermogen vraagt en uw voet het pedaal indrukt, schakelen ze automatisch weer in, waardoor de volle kracht van de motor losbarst.

U hebt ook een 3,0 liter hybride aandrijflijn als optie, die minder emissies uitstoot en waarmee u voor veel stadsritten alleen maar elektrisch vermogen nodig hebt. Met de vermogensopbrengst van het gecombineerde systeem van 462 pk (456 bhp) kan hij van 0 tot 100 km/u optrekken in 5,2 seconden (0-60 mph in 5,1 seconden) en u naar een topsnelheid van 254 km/u (158 mph) brengen.

Technologie

Door de ingebouwde Wi-Fi-hotspot is de Bentayga volledig verbonden met de buitenwereld. Hij bevat zowel Apple CarPlay* als Android Auto**, zowel met bedrade als draadloze implementaties, zodat u uw telefoon kunt integreren op de manier die u past.

De rijhulpsystemen omvatten Adaptive Cruise Control met Lane Guidance, Predictive Adaptive Cruise Control voor als u de snelweg verlaat, en Green Traffic Light Prediction.

Achteraan in de auto geeft de draadloze Touchscreen Remote gemakkelijk toegang aan de passagiers tot de cabinefuncties, waaronder de zetelinstellingen, het geluidssysteem en de airconditioning, die een nieuw slim bewakingssysteem bevat om continu verontreinigingen weg te filteren en de luchtkwaliteit te optimaliseren.

De nieuwe My Bentley App Studio geeft u een vooraf goedgekeurde collectie apps die op het infotainmentsysteem van de auto kunnen worden gedownload en geïnstalleerd, wat betekent dat u uw favoriete apps niet op uw smartphone hoeft te draaien. Het betekent ook dat de apps toegang hebben tot de gegevens van uw auto, zodat een navigatieapp kan zien hoeveel brandstof en bereik er bijvoorbeeld overblijven.

Voor toegang van op afstand tot uw auto is er de smartphone-app My Bentley. Dat bevat nuttige functies om uw auto te vinden als u vergat waar u hem parkeerde, en hij waarschuwt u als het alarm afgaat. Het kan worden gebruikt om te parkeren terwijl u niet eens in de auto bent.

* Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
** Android is een handelsmerk van Google LLC.

Personalisering

Er is een keuze uit zeven standaard kleuren, maar als u ook de kleuren van het uitgebreide assortiment en de lak van Mulliner meetelt, zijn er ongeveer 60 kleuren waaruit u kunt kiezen. Dat omvat verschillende nieuwe afwerkingen, waaronder Gravity Grey, Opalite en een selectie satijnen opties. U kunt kiezen uit wielen tot 22”, met het 5-spaaks 22”-wiel nu verkrijgbaar met een verbluffende afwerking gelakt met Pale Brodgar Satin. Voor een nog gedurfder uitstraling kunt u de specificatie Blackline toevoegen. Dit pakket exterieurafwerkingen bevat zwarte varianten voor veel van de gepolijste chromen details die standaard op de auto worden geleverd. De Styling-specificatie voegt nog een slanke carrosseriekit van koolstofvezel toe.

Voor het interieur van de auto hebt u nog meer opties. Ze brengen de Front Seat Comfort-specificatie en sfeerverlichting, waardoor u overal in de cabine de kleur en intensiteit van de sfeer opwekkende LED-lichten kunt bepalen. Leerkleuren omvatten het nieuwe Gravity Grey, terwijl uw opties voor het fineerhout nieuwe Piano-gelakte afwerkingen tellen: Cricket Ball, Imperial Blue, Gravity Grey en Burnt Oak. Er zijn talrijke opties voor het stiksel en de biezen. En u kunt voor de eerste keer tegelijk kiezen voor contrasterend stiksel en handgenaaide kruissteek in dezelfde cabine.

U kunt Bentley Dynamic Ride toevoegen, een krachtig 48-volt antirolsysteem dat de cabine in de bochten horizontaal houdt, zonder compromissen te sluiten voor het comfortabele rijgedrag dat u van een Bentley verwacht. Als u met uw Bentayga off-road trekt, stellen we voor om de All-Terrain-specificatie aan te schaffen, met bodembescherming en vier extra rijmodi voor oppervlakken met weinig tractie, zoals ijs, sneeuw, modder en zand.

U kunt vandaag al contact met ons leggen om meer te vernemen over de opties voor de Bentayga via Bentley Antwerp.

Motor en technische specificaties

De Bentayga is beschikbaar met ofwel een 4,0 liter V8-benzinemotor of een 3,0 liter hybride aandrijflijn.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  4.0 litre twin-turbocharged V8
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen
  550 PS / 542 bhp / 404 kw @ 5750-6000 rpm
 • Koppel
  770 Nm / 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  EU 95 to 98 RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  180 mph / 290 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 4.4 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 4.5 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5125mm / 201.77in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  2010mm / 79.13in
 • Hoogte
  1728mm / 68.03in (normal with antenna), 1748mm (height 1 with antenna), 1763mm (height 2 with antenna)
 • Wielbasis
  2995mm / 117.91in
Motor
 • Motor
  3.0 V6 TFSi engine combined with 100kW electric motor
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen (gecombineerd)
  462 PS / 456 bhp / 340 kw
 • Vermogen (benzine)
  340 PS / 335 bhp / 250 kw @ 5300-6400 rpm
 • Vermogen (e-Drive)
  136 PS / 134 bhp / 100 kw
 • Koppel (gecombineerd)
  700 Nm / 516 lb.ft
 • Koppel (benzine)
  450 Nm / 332 lb.ft @ 1340-5300 rpm
 • Koppel (e-Drive)
  400 Nm / 295 lb.ft
 • Accucapaciteit
  18.0 kWh
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  Benzine en elektrisch
Prestaties
 • Maximumsnelheid (gecombineerd)
  158 mph / 254 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 5.1 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 5.3 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5125mm / 201.77in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  2010mm / 79.13in
 • Hoogte
  1710mm / 67.32in (with antenna)
 • Wielbasis
  2995mm / 117.9in

VRAAG INFORMATIE