BENTAYGA EWB
Gegevens over CO2-emissies en brandstofverbruik voor EU27 is hangend, onderworpen aan EU-typegoedkeuring

BENTAYGA EWB

Overzicht

De Bentayga Extended Wheelbase is een auto met een ongelooflijke présence op de weg, en tegelijk beschrijven de passagiers op de achterbank hun ervaring met superlatieven. De letters ‘EWB’ staan voor de verlengde wielbasis ervan: 180 mm extra die de beenruimte opvallend vergroot. Van buitenaf gezien is de extra lengte alleen merkbaar als een wat langere achterdeur. Door slimme chassistechnologie, zoals vierwielbesturing, is het voertuig verrassend gemakkelijk manoeuvreerbaar, zelfs in nauwe stadsstraten. En net als elke Bentley combineert hij het ongelooflijke vakmanschap met opwindende prestaties, in dit geval geleverd door een krachtige 4,0 liter V8-motor.

Leg vandaag al contact met ons om een testrit te boeken of om meer te weten over de Bentayga EWB via Bentley Antwerp.

Design

Al is hij verlengd, deze opmerkelijke SUV oogt uiterst aangenaam. Van opzij is de 180 mm extra lengte zichtbaar door een wat langere achterdeur, waardoor de verbazende proporties en slanke lijnen van de originele Bentayga behouden blijven.

Hoe beter u kijkt, hoe beter u de details ziet die overal in de auto getuigen van de liefde waarmee hij is gecreëerd, van de zwarte matrix voorgrille afgewerkt met chromen omlijsting en centrale staaf, tot de contrasterende kleuraccenten op de bumpers en de ‘B’-badge van Bentley op de D-stijl.

Voeg daar de optionele geanimeerde welkomstlichten van Mulliner bij, en u zult genieten van een verbazende lichtshow, geprojecteerd op de grond als u de deur opent.

Als u binnenstapt ziet u dorpelplaten met het opschrift ‘Handcrafted in Crewe, England’. Eenmaal binnen voelt u direct die 180 mm extra lengte van de wielbasis door de enorme hoeveelheid beenruimte. Achteraan in de cabine is er ook een slim arrangement van de banken, te danken aan de nieuwe 4+1-zetelconfiguratie van Bentley. Daardoor kunnen twee passagiers achteraan genieten van het comfort van volledig uitgeruste zetels zoals vooraan, terwijl er ook ruimte is voor een derde passagier achteraan, als dat nodig is.

De handgemaakte lederen bekleding toont een gestroomlijnd, toelopend patroon, dat kan worden geleverd in een onvoorstelbaar assortiment kleuren. Er zijn kleurpatronen met twee tinten voor een opvallender kleurenschema van het interieur, samen met opties waaronder bijpassende hoogpolige overmatten voor de vloer en contrasterend stiksel, wat de hele cabine tot leven brengt.

Een middenconsole loopt omlaag vanaf het dashboard tussen de twee voorzetels door naar achteren, waardoor passagiers achteraan toegang krijgen tot de Touchscreen Remote van Bentley, en ze veel functies van de auto kunnen afstellen, van verwarming en zetelinstellingen tot het audiosysteem.

Prestaties

Ondanks de rijkelijk aangeboden ruimte is dit een auto die u echt laat genieten als u ermee rijdt dankzij de 4,0 liter V8-motor. De motor geeft u een vermogen van 550 pk en een koppel van 770 Nm, genoeg om u van 0 tot 100 km/u te brengen in maar 4,6 seconde (0-60 mph in 4,5 seconde).

De auto bevat ook vierwielbesturing voor een kleinere draaicirkel en om bij hoge snelheid vlotter van rijstrook te veranderen. Dat is gekoppeld aan het antirolsysteem Bentley Dynamic Ride, dat elektrische motoren gebruikt om in de bochten het rollen van de carrosserie te verminderen en de cabine veel vlakker te houden dan anders het geval zou zijn. Als de auto echter rechtdoor rijdt, ontspant het systeem de greep, waardoor een vlot rijgedrag ontstaat, zonder hobbels of trillingen. Het resultaat is een luxueuze rijervaring, ongeacht waar u zit.

Technologie

Door de ingebouwde Wi-Fi-hotspot, Apple CarPlay* en Android Auto** is de Bentayga EWB volledig verbonden met de buitenwereld. De smartphone-app My Bentley geeft u functionaliteit op afstand, zoals de mogelijkheid om de auto te lokaliseren en zelfs te worden gewaarschuwd als hij zonder uw toelating wordt verplaatst.

Hij kan u zelfs helpen parkeren terwijl u staat toe te kijken. Hij kan de controle overnemen als u achteruit probeert te rijden met een aanhangwagen, en hij kan groene verkeerslichten voorspellen waardoor u minder lang moet wachten voor rood licht.

Hij beschikt ook over een intelligente airconditioning, ontworpen om verontreinigingen weg te filteren en de luchtkwaliteit binnenin te optimaliseren.

Vooraan in de auto genieten de bestuurder en de passagier van de voordelen van de Front Seat Comfort-specificatie van Bentley. Dit zetelarrangement met de kwaliteiten voor een vlaggenschip bevat verwarmde en geventileerde zetels met massagefuncties, een elektrische afstelling met 20 standen en comfortabele hoofdsteunen. Elke zetel heeft twee geheugeninstellingen, waardoor twee mensen die er regelmatig in zitten de instellingen snel voor hun voorkeuren kunnen configureren.

De vier hoofdzetels beschikken over twee ongelooflijke functies ontworpen om uw welzijn tijdens uw reizen een boost te geven. Postural Adjust gebruikt luchtzakjes onder de stoel om uw spieren vriendelijk te masseren. Dat helpt om opkomende vermoeidheid en stijfheid te voorkomen. Seat Auto Climate bewaakt de temperatuur en de vochtigheid, en schakelt automatisch de verwarming en ventilatie van de zetel in, zodat u zich op elk moment comfortabel voelt.

Achteraan kunt u het entertainmentsysteem van Bentley voor passagiers toevoegen. Het voegt een touchscreen met hoge resolutie in de achterkant van elke voorzetel toe, waarop passagiers achteraan inhoud van hun mobiele apparaten kunnen afspelen (zoals muziek, films of games). U kunt geluid naar de meegeleverde oortelefoons streamen of naar de apparatuur van de passagiers. Het kan zelfs met het geluidssysteem van de auto worden afgespeeld.

De nieuwe My Bentley App Studio geeft u een set apps die u rechtstreeks naar het infotainmentsysteem van de auto kunt downloaden, in plaats van uw favoriete apps op uw smartphone te moeten draaien. Daardoor kunt u bijvoorbeeld uw favoriete navigatieapp gebruiken, en hem toegang geven tot informatie over uw auto, zoals brandstofpeil en actieradius.

Andere opvallende kenmerken zijn watervalverlichting, en het optionele audiosysteem Naim for Bentley, een verbazende upgrade van het Bentley Signature Audio-systeem dat standaard wordt geleverd.

* Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
** Android is een handelsmerk van Google LLC.

Personalisering

Er zijn zeven standaard exterieurkleuren voor de Bentayga EWB, maar dat is nog maar het begin. Het uitgebreide assortiment lakken van Bentley voeg nog veel extra optionele kleuren toe, waaronder nieuwe tinten zoals Opalite en Gravity Grey, en een brede keuze nieuwe satijnen opties. Er zijn ook de premium exterieurafwerkingen van het assortiment lakken van Mulliner. In totaal zijn er ongeveer 60 kleuren, en als u toch uw ideale kleur niet vindt, kunt u zelfs een lak op maat bestellen.

Het standaard wiel is 21” groot, met een prachtige zilveren lakafwerking, en dat is er maar één uit het beschikbare assortiment. Er is verder een optie voor de opwaardering van het 5-spaaks 22”-design, dat nu met een het frappante nieuwe Pale Brodgar Satin verkrijgbaar is.

Voor het interieur is er een enorme keuze fineeropties voor het dashboard, de middenrails en de middenconsole. Ze omvatten een aantal varianten met traditioneel hoogglanzend hout, en enkele eigentijdse houten afwerkingen met open poriën die minder lak gebruiken om een minimalistisch effect te verkrijgen, en zachte alternatieve afwerkingen, waaronder Dark Tint Diamond-Brushed Aluminium. Piano-opties omvatten Piano Linen by Mulliner en Piano Black, en dit jaar zijn er ook drie nieuwe kleuren: Cricket Ball, Imperial Blue en Burnt Oak. Gravity Grey is nu ook als leerkleur verkrijgbaar. Als u een hoogglanzend houtfineer kiest, kunt u glimmende metalen inlegstukken toevoegen als verbijsterende finishing touch. Handgenaaide kruissteek kan nu voor de eerste keer als een optioneel extraatje worden besteld, samen met contrasterend stiksel.

U kunt er de optionele Bentley Airline Seat-specificatie bijnemen, waarmee de achterzetels achteroverleunen terwijl een voetensteun uit de achterkant van de zetel vooraan schuift. De passagierszetel vooraan kan naar voren vouwen als hij niet wordt gebruikt, om de passagier achteraan nog meer ruimte te geven om te relaxen. Met de optionele Bentley Diamond Illumination vloeit licht door de zachte afwerking mooi in de cabine. U kunt zelfs aangedreven Power Close Rear Doors kiezen, die zachtjes achter u sluiten als u in- of uitstapt.

Wilt u meer weten over uw opties? Leg dan vandaag contact met ons via Bentley Antwerp.

Motor en technische specificaties

De Bentayga EWB heeft maar één motoroptie: een 4,0 liter V8-benzinemotor met dubbele turbo.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  4.0 litre twin-turbocharged V8
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen
  550 PS / 542 bhp / 404 kw @ 5750-6000 rpm
 • Koppel
  770 Nm / 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  EU 95 to 98 RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  180 mph / 290 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 4.5 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 4.6 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5305mm / 208.9in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Hoogte
  1739mm / 68.46in (normal with antenna), 1759mm (height 1 with antenna), 1774mm (height 2 with antenna)
 • Wielbasis
  3175mm / 125in

VRAAG INFORMATIE