CONTINENTAL GTC SPEED EDITION 12
Continental GTC Speed Edition 12 (W12) WLTP-rijcyclus: brandstofverbruik, l/100km - Gecombineerd 14,1. Gecombineerde CO₂-emissies - 320 g/km.

CONTINENTAL GTC SPEED EDITION 12

OVERZICHT

De Continental GTC Speed Edition 12 is een zeer speciale limited edition-versie van de Continental GTC Speed. Hij werd gecreëerd om de 20 jaar geschiedenis van de W12-motor van Bentley te vieren, die sinds hij werd onthuld veel van de sterk presterende auto’s van Bentley heeft aangedreven.

Hij bevat talrijke kenmerken als aandenken, van speciale badges op het exterieur tot welkomstlampen en dorpels voor Edition 12. Er is zelfs een fineerplaat in het dashboard dat de ontstekingsvolgorde van de cilinders van de motor weergeeft.

De Continental GTC Speed Edition 12 is aangedreven door een 6,0 liter W12-motor en beschikt over een set van de meest geavanceerde chassistechnologieën van Bentley, van adaptieve vierwielaandrijving en vierwielbesturing, tot een elektronisch beperkt slipdifferentieel (eLSD: electronic limited slip differential).

Er worden maar 120 van deze auto’s geproduceerd, wat betekent dat ze niet alleen verbazingwekkende voorbeelden van automobiel vakmanschap zijn, maar dat ze zijn ontworpen om gewilde verzamelstukken te worden als de productie van de motor stopt.

Behalve de auto ontvangt elke klant een schaalmodel van de W12-motor, gegoten van een echt W12-motorblok en geleverd in een handgemaakte presentatiedoos.

De Continental GTC Speed Edition 12 is deel van een reeks met o.a. de Continental GT Speed Edition 12, de Bentayga Speed Edition 12 en de Flying Spur Speed Edition 12.

Leg vandaag met ons contact om meer te vernemen over de Continental GT Speed Edition 12 en een testrit te boeken.

DESIGN

De auto beschikt over een aantal extra’s die het verhaal van de motor vertellen, zichtbaar op het exterieur en in het interieur.

Badges op de bumpers vooraan vermelden “Speed Edition 12”, terwijl welkomstlampen gemonteerd in de onderkant van de deuren het Edition 12-embleem uitstralen. De 22” Speed-wielen hebben zelfnivellerende badges in de naaf, wat garandeert dat de ‘B’ van Bentley rechtop blijft staan, zelfs terwijl de wielen ronddraaien. De remklauwen daarachter zijn zilver gelakt.

Als u de cabine ingaat, stapt u over Edition 12-dorpels. Het dashboard, bekleed met Grand Black-fineerhout, draagt een Speed Edition 12-badge en een metalen fineerplaat die de ontstekingsvolgorde van de 12 motorcilinders weergeeft. De massief koperen orgelregisters voor de bediening van de luchtopeningen dragen een prominent getal 12.

Voor de bekleding kunt u kiezen uit kleuren gecreëerd door het designteam van Bentley voor de reeks Edition 12. De zetels vertonen diamond-in-diamond-stikwerk en ombré stiksel, dat drie draadkleuren mengt. Om het beeld te voltooien is er een geborduurd Edition 12-logo op elke zetel aangebracht.

Onder de motorkap is er nog een aandenken: een plaat met de teksten “Edition 12” en “1 of 120”, bevestigd op de bovenkant van de motor.

PRESTATIES

De motor onder de kap is de jongste en meest geavanceerde versie van de legendarische 6,0 liter W12 met dubbele turbo van Bentley, die 659 pk (650 bhp) genereert. Hij kan een topsnelheid van 336 km/u (208 mph) bereiken en u van 0 tot 100 km/u in maar 3,6 seconde brengen (0-60 mph in 3,5 seconde). Bovendien kan het dak omhoog en omlaag gaan terwijl u rijdt met snelheden tot 50 km/u (30 mph).

U kunt kiezen uit vier rijmodi. Behalve de modi Comfort, Bentley en Custom is er ook de opwindende modus Sport, die de motor, transmissie en ophanging afstelt om de dynamische mogelijkheden te versterken. Het heeft zelfs de toon van de uitlaat een harder, opwindender randje.

De auto beschikt over een elektronisch beperkt slipdifferentieel (eLSD: electronic Limited Slip Differential), dat het koppel dat naar elk achterwiel wordt gestuurd automatisch optimaliseert, waardoor u met meer controle uit de bochten kunt optrekken. Bentley Dynamic Ride is een elektronisch antirolsysteem van 48 volt dat het rollen van de carrosserie in snelle bochten controleert, zonder compromissen te sluiten voor comfort tijdens rijden op kruissnelheid.

Vierwielbesturing verkleint de draaicirkel van de auto bij lage snelheden, terwijl op de snelweg snel en in vertrouwen van rijstrook kan wordt veranderd.

TECHNOLOGIE

De Continental GTC Speed Edition 12 wordt geleverd met dezelfde set geavanceerde technologie van de normale Continental GTC Speed.

De auto is standaard uitgerust met Apple CarPlay**, een Wi-Fi-hotspot en een draadloze telefoonlader. Voor de ultieme hifi-ervaring kan het Bentley Signature-audiosysteem worden geüpgraded tot het 16-kanaalssysteem Bang & Olufsen for Bentley of het 20-kanaalssysteem Naim for Bentley, ongetwijfeld het fijnste geluidssysteem dat ergens voor een auto verkrijgbaar is.

De City-specificatie voegt talrijke rijhulpmiddelen toe, waaronder een overzichtscamera met de Top View Camera, verkeersbordherkenning met Traffic Sign Recognition*, melding voor voetgangers, automatisch dimmende spiegels en handenvrij openen van de koffer. Voor wegen buiten de stad geeft de optionele Touring-specificatie ook het waarschuwingssysteem Bentley Safeguard Plus, een Head-Up Display, een nachtzichtcamera, adaptieve snelheidsregeling met Adaptive Cruise Control en rijstrookhulp met Lane Assist.

Met de smartphoneapp My Bentley kunt u ook van op afstand met uw auto verbinden. Hij kan u helpen om uw auto te vinden, als u zich niet meer herinnert waar u hem had geparkeerd, of u laten weten of u alle ruiten hebt gesloten en de deuren hebt vergrendeld. Hij kan u zelfs waarschuwen als uw auto wordt verplaatst zonder uw toestemming.

* Niet op elke markt beschikbaar
** Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.

PERSONALISERING

U kunt aan de specificaties van de Continental GTC Speed Edition 12 veel opties toevoegen.

Voor het exterieur zijn er 16 standaard lakken, maar dat aantal stijgt tot meer dan 80 als u ook de kleuren van het uitgebreide assortiment en de satijnen en parelmoeren afwerkingen van Mulliner in overweging neemt. Het uitgebreide assortiment bevat Opalite, een nieuwe kleur, die wordt gelanceerd met auto’s van Edition 12. Het is een effen grijsgroene kleur, die formidabele koperen tinten onthult als uw auto het licht opvangt. U kunt kiezen uit zeven verschillende afwerkingen voor het plafond, waaronder moderne matte stoffen en eigentijds tweed.

Voor het interieur zijn er vijf leerkleuren waaruit u kunt kiezen, elke specifiek door het designteam van Bentley geselecteerd om de auto’s van Edition 12 af te ronden.

Leg vandaag met ons contact om deze opties te bespreken of voor een onderhoud met onze experts van Mulliner over de mogelijkheden op maat.

MOTOR EN TECHNISCHE SPECIFICATIES

De Continental GTC Speed Edition 12 is aangedreven door de motor die hij viert met zijn bestaan: de legendarische 6,0 liter W12 van Bentley.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  6.0 litre twin-turbocharged W12
 • Versnellingsbak
  8-speed Dual Clutch
 • Vermogen
  659 PS / 650 bhp / 485 kW @ 5000-6000 rpm
 • Koppel
  900 Nm, 664 lb.ft @ 1500-5000 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  98 (95) RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  208 mph / 335 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 3.6 seconds
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 3.7 seconds
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  Convertible
 • Totale lengte
  4850mm / 190.94in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2187mm / 86.1in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  1964mm / 77.32in
 • Hoogte
  1399mm / 55.08in
 • Wielbasis
  2849mm / 112.17in
Brandstofverbruik
 • *NEDC-rijcyclus:
 • Stad
  19.6 l/100 km
 • Buiten de stad
  10.3 l/100 km
 • Gecombineerd
  13.8 l/100 km
 • CO2-uitstoot (gecombineerd)
  314 g/km
 • Rijbereik
  656 km
 • Verbruiksklasse
  G
  Effizienzklasse G
 • WLTP-rijcyclus:
 • Laag
  24.4 l/100 km
 • Gemiddeld
  15.0 l/100 km
 • Hoog
  11.9 l/100 km
 • Extra hoog
  11.6 l/100 km
 • Gecombineerd
  14.1 l/100 km
 • Gecombineerd CO2
  320 g/km
 • Rijbereik
  639 km
 • Verbruiksklasse
  G
  Effizienzklasse G
 • *NEDC-rijcyclus, cijfers geldig voor de volgende landen: Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Kazachstan, Mongolië, Marokko en Rusland.

VRAAG INFORMATIE