CONTINENTAL GT SPEED EDITION 12
Continental GT Speed Edition 12 (W12) WLTP-rijcyclus: brandstofverbruik, l/100km - Gecombineerd 13,7. Gecombineerde CO₂-emissies - 311 g/km.

CONTINENTAL GT SPEED EDITION 12

OVERZICHT

De Continental GT Speed Edition 12 viert de geschiedenis van de W12-motor van Bentley, een auto op beperkte oplage die hoogstwaarschijnlijk in de toekomst een verzamelstuk zal worden, omdat het tijdperk van de W12-motor ten slotte het einde bereikt.

De W12-motor van Bentley werd geïntroduceerd met de eerste Continental GT ooit, in 2003. Sindsdien heeft hij veel van de auto’s van Bentley aangedreven die vooral op vermogen waren gericht, waaronder verschillende die snelheidsrecords hebben gebroken. Deze auto is gebouwd op basis van de jongste en meest geavanceerde versie van die ongelooflijke motor, maar dat is maar het begin.

Op basis van de specificaties van de Continental GT Speed heeft hij een set extra kenmerken, geïnspireerd door de geschiedenis van de motor, van badges en emblemen tot inscripties in de dorpels en borduursel op de zetels. Hij heeft ook een schaalmodel van de motor, gegoten van een echt W12-motorblok en voorgesteld in een met de hand gemaakte doos.

Maar 120 van deze onvoorstelbare voertuigen worden ooit gebouwd, waardoor ze een zeldzame verschijning op de weg zullen zijn. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk ook een belangrijk verzamelstuk worden.

De Continental GT Speed Edition 12 is deel van een reeks met o.a. de Continental GTC Speed Edition 12, de Bentayga Speed Edition 12 en de Flying Spur Speed Edition 12.

Leg vandaag met ons contact om meer te vernemen over de Continental GT Speed Edition 12 en een testrit te boeken.

DESIGN

Elk aspect van het design van de auto, zowel binnen als buiten, werd verbeterd om het verhaal van de legendarische motor ervan te vertellen.

Op de spatborden zijn er Speed Edition 12-badges. De 22” Speed-wielen hebben zelfnivellerende Bentley-badges op de naaf en zilvergelakte remklauwen. En als u de deuren in het donker opent, zult u de Edition 12-stralen van de welkomstlampen de grond aan uw voeten zien verlichten.

Edition 12-dorpels begroeten u als u in de cabine stapt, waar u het Edition 12-borduursel op de vier zetels zult zien.

Grand Black-fineerhout is zichtbaar op de harde interieuroppervlakken, samen met massief koperen orgelregisters voor de bediening in de vorm van het getal 12. Op het dashboard vergezelt een Speed Edition 12-badge een reeks cijfers die de ontstekingsvolgorde van de motorcilinders weergeeft.

De zetels hebben ombré stiksel, een techniek die drie draadkleuren mengt, en diamond-in-diamond, dat wordt herhaald op de deurpanelen binnenin.

Een definitief ornament ligt onder de motorkap: een plaat met de teksten “Edition 12” en “1 of 120”, bevestigd op de bovenkant van de motor.

PRESTATIES

Als een speciale editie op basis van de Continental GT Speed vertegenwoordigt de Continental GT Speed Edition 12 het toppunt van de prestaties van Bentley, wat u een onvoorstelbare rijervaring geeft.

De 6,0 liter W12-motor ervan kan 659 pk (650 bhp) en 900 Nm (664 lb-ft) koppel leveren, genoeg om u van 0 tot 100 km/u in maar 3,6 seconde (0-60 mph in 3,5 seconde) te brengen.

Een set chassissystemen werkt samen om al dat vermogen in het gareel te houden en om te garanderen dat u het meest opwindend mogelijke rijgedrag ervaart. Actieve vierwielaandrijving betekent dat u meestal geniet van de voordelen van een auto met achterwielaandrijving, met een systeem dat alleen naar vierwielaandrijving overschakelt als het tractieverlies onder een van de wielen detecteert. Ondertussen houdt Bentley Dynamic Ride de auto horizontaal in de bochten, zonder compromissen te sluiten voor het verfijnde rijgedrag dat u verwacht als u op een meer ontspannen manier op kruissnelheid rijdt. Koppelvectoring, geleverd via zowel de rem als het elektronisch beperkt slipdifferentieel (eLSD: electronic Limited Slip Differential), helpt om de auto strak in de bocht te houden, waardoor u meer vertrouwen krijgt als u hard door de bochten gaat. Ondertussen geeft de vierwielbesturing van de auto voordelen zowel bij hoge als lage snelheden. Bij manoeuvres in nauwe ruimten sturen de achterwielen in de tegengestelde richting van de voorwielen, waardoor de draaicirkel van de auto drastisch vermindert. Op de snelweg sturen ze in dezelfde richting, waardoor u vlot van rijstrook verandert, terwijl u moeiteloos verder gaat.

TECHNOLOGIE

De Continental GT Speed Edition 12 geniet van de voordelen van hetzelfde pakket technologie als de Continental GT Speed.

Apple CarPlay* is geïnstalleerd om met uw telefoon te integreren, die u draadloos kunt laden of via twee USB-C-poorten. Er is een ingebouwde Wi-Fi-hotspot voor constante connectiviteit, en met internetradio hebt u toegang tot duizenden stations, ongeacht waar u bent.

Rijhulpsystemen bevatten de City-specificatie, waardoor rijden in de stad gemakkelijker en veiliger is. Dat biedt automatische verkeersbordherkenning met Traffic Sign Recognition**, een parkeerhulp met Park Assist, een overzichtcamera met de Top View Camera, automatisch dimmende spiegels met Auto-Dimming Mirrors en handenvrij de koffer open met Hands-Free Boot Opening. Buiten de stad heeft de optionele Touring-specificatie u alle gereedschap die u nodig hebt om te genieten van opwindende wegen. Dat omvat een Head-Up Display, een nachtzichtcamera met Night Vision Camera, adaptieve snelheidsregeling met Adaptieve Cruise Control en rijstrookhulp met Lane Assist.

Voor muziek is standaard het Bentley Signature audiosysteem aangebracht, en het optionele systeem Bang & Olufsen for Bentley telt 16 kanalen. Het 20-kanaalssysteem Naim for Bentley geeft u het ultieme geluid in de auto.

Met de smartphoneapp My Bentley kunt u op afstand met uw auto verbinden. Daarmee kunt u de auto lokaliseren en controleren of de ruiten dicht zijn en de deuren vergrendeld. Hij kan u zelfs waarschuwen als uw auto wordt verplaatst zonder uw toestemming.

* Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
** Niet op elke markt beschikbaar.

PERSONALISERING

Niet alleen zijn overal op de auto de kenmerken bedoeld als aandenken zichtbaar, maar de Continental GT Speed Edition 12 kan ook worden besteld met talrijke optionele extra’s.

U kunt standaard kiezen uit 16 exterieurkleuren, en samen tellen het optionele uitgebreide assortiment en de lakken van Mulliner meer dan 80 optionele kleuren. Het uitgebreide assortiment bevat nieuw Opalite, een grijsgroene kleur exclusief voor auto’s van Edition 12 die in sterk licht koperen tinten vertoont.

Voor het interieur kunt u kiezen uit vijf verschillende leerkleuren die door het designteam van Bentley werden ontworpen voor de cabines van de Edition 12.

Leg vandaag al contact met ons om sommige opties verkrijgbaar voor de Continental GT Speed Edition 12 te bespreken, of om met onze experts van Mulliner te spreken over kenmerken en afwerkingen op maat.

MOTOR EN TECHNISCHE SPECIFICATIES

De Continental GT Speed Edition 12 is aangedreven door de motor die hij viert met zijn bestaan: de legendarische 6,0 liter W12 van Bentley.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  6.0 litre twin-turbocharged W12
 • Versnellingsbak
  8-speed Dual Clutch
 • Vermogen
  659 PS / 650 bhp / 485 kW @ 5000-6000 rpm
 • Koppel
  900 Nm, 664 lb.ft @ 1500-5000 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  98 (95) RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  208 mph / 335 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 3.5 seconds
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 3.6 seconds
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  Coupé
 • Totale lengte
  4850mm / 190.9in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2187mm / 86.1in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  1966mm / 77.4in
 • Hoogte
  1405mm / 55.3in
 • Wielbasis
  2851mm / 112.2in
Brandstofverbruik
 • *NEDC-rijcyclus:
 • Stad
  19.5 l/100 km
 • Buiten de stad
  9.9 l/100 km
 • Gecombineerd
  13.5 l/100 km
 • CO2-uitstoot (gecombineerd)
  308 g/km
 • Rijbereik
  667 km
 • Verbruiksklasse
  G
  Effizienzklasse G
 • WLTP-rijcyclus:
 • Laag
  24.1 l/100 km
 • Gemiddeld
  14.6 l/100 km
 • Hoog
  11.7 l/100 km
 • Extra hoog
  11.1 l/100 km
 • Gecombineerd
  13.7 l/100 km
 • Gecombineerd CO2
  311 g/km
 • Rijbereik
  656 km
 • Verbruiksklasse
  G
  Effizienzklasse G
 • *NEDC-rijcyclus, cijfers geldig voor de volgende landen: Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Kazachstan, Mongolië, Marokko en Rusland.

VRAAG INFORMATIE