Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Continental GT Number 9 – WLTP-rijcyclus - Brandstofverbruik in l/100km: Laag 22.3; Gemiddeld 13.9; Hoog 11.8; Extra hoog 11.7; Gecombineerd 13.6; Gecombineerd CO2 308 g/km; Rijbereik 662 km

Voor de viering van de eerste 100 buitengewone jaren van Bentley heeft Mulliner een echt uitzonderlijke Limited Edition gecreëerd: de Continental GT Number 9 Edition.

Als eerbetoon aan de machtige racegeschiedenis van Bentley en geïnspireerd door de legendarische No. 9 Blower van Bentley Boy Sir Henry ‘Tim’ Birkin, is deze Limited Edition de personificatie van de onvermoeibare queeste van Bentley om u ongeëvenaard design en een adembenemende en boeiende rijervaring te geven.

Er worden maar 100 van deze opmerkelijke auto’s gebouwd, waardoor dit een ongelooflijk zeldzame kans is om een uniek deel van het verhaal van Bentley te bezitten. Bezoek voor meer informatie over de Number 9 Edition Bentley Antwerp of bel ons op +32 3 2241911.

Een modern meesterwerk met een legendarisch verleden

Door het opwindende karakter ervan was de originele No. 9 Blower direct een favoriet in de jaren 20 en 30, en werd hij een blijvende legende van de autosport. Vandaag combineert de Number 9 Edition de slanke lijnen, het ongeëvenaarde vermogen en de spitstechnologie van de nieuwe Continental GT met een reeks hommages aan de No. 9 in het interieur- en exterieurdesign.

In de iconische raceauto No. 9 Le Mans uit 1930 van Tim Birkin – die nog altijd aan wedstrijden deelneemt - werden de originele stoelen tijdens een restauratie vervangen. Een houten fragment van dat waardevolle stukje geschiedenis van Bentley werd zorgvuldig in hars gevat en als trotse getuige in het Bentley Rotating Display van elk van de 100 exemplaren van de Continental GT Number 9 Edition geplaatst.

Exquise details

De gebosseleerde B van de deurbekleding van de originele No. 9 - met zorg herschapen in de armleuningen en deurbekleding - geeft samen met het leer een glamoureuze afwerking die de stijl van de jaren 30 beter benadert. Daardoor is de invloed van de No. 9 Blower duidelijk zichtbaar in de hele cabine van de Continental GT Number 9 Edition.

Het gedraaid aluminium van de afwerking Engine Spin op de middenconsole en de exclusieve wijzerplaat British Jaeger herinneren ook aan de kracht en het raceverleden van de oorspronkelijke auto.

Een opvallend exterieur

Mulliner debuteert met de Number 9 Edition, waarvoor de nieuwe lakkleur Viridian werd ontwikkeld. Ze vormt een moderne benadering van het traditionele racing green van de No. 9 Blower. Als alternatief krijgt u Beluga, een diep, luxueus zwart.

U kunt ervoor kiezen om de gelakte 22” wielen van de auto te laten passen bij het exterieur, of u kunt de andere lakkleur als opvallend contrast inzetten. Om het buitengewone vakmanschap van Mulliner te tonen, is een 18-karaats vergulde No. 9 badge op het exterieur de perfecte finishing touch.

Een legende van de 21e eeuw

Om meer te vernemen over de opmerkelijke Continental GT Number 9 Edition by Mulliner en om de kans te krijgen eigenaar te worden van dit zeldzame stuk van het verhaal van Bentley, gaat u naar Bentley Antwerp of bel ons op +32 3 2241911.

Galerij