Welkom Bentayga V8

Bentayga V8 – WLTP-rijcyclus - Brandstofverbruik in l/100km: Laag 19.9; Gemiddeld 13.1; Hoog 11.2; Extra hoog 12.8; Gecombineerd 13.3; Gecombineerd CO2 302 g/km; Rijbereik 639 km
Sinds de intrede van Bentley's Bentayga werd dit de nieuwe benchmark voor luxe SUV's. Klanten genieten van een onvergetelijke Grand tourer-ervaring zonder toegevingen voor het terrein of de rijomstandigheden. De Bentayga V8 is de reden waarvoor Bentayga werd ontworpen, een evenwichtsoefening die exquise verfijning combineert met verbluffende prestaties.

Vragen? We vertellen u graag alles wat u wilt weten over de Bentayga V8. 

Het kloppende hart van de Bentayga V8 is een nieuwe generatie 4.0 liter benzinemotor met twinturbo die een overdonderend vermogen levert met een indrukwekkend bescheiden verbruik. Door het kenmerkende gebrul van een V8-motor toe te voegen, 2 stijlvolle dubbele uitlaatpijpen en optionele carbon-keramische remmen* komt het sportieve karakter van de Bentayga V8 pas echt tot zijn recht.

Het unieke vakmanschap van Bentley is overduidelijk in het interieur en is een combinatie van exquise materialen met geavanceerde technologieën. Nieuwe stylingelementen zoals een stuurwiel in hout en leer* en het eerste glanzende dashboard afgewerkt in carbonfiber*.

Overdonderende prestaties, bescheiden verbruik

Het kloppende hart van de nieuwe Bentayga V8 is de splinternieuwe 4.0-liter V8 motor met dubbele spiraal turbo's waardoor de auto maar liefst 550 PS en een koppel van 770 Nm produceert.  Hierdoor haalt de Bentayga V8 een topsnelheid van 290 km/h en sprint hij van 0 naar 100 km/h in amper 4,5 seconden.

Het overdonderde vermogen van de Bentayga V8 biedt bovendien een rijbereik van 746 km met een CO2-uitstoot van 260 g/km.

Opvallend, individualistisch design

De Bentayga V8 biedt een unieke, gespierde uitstraling dankzij de gebeeldhouwde lijnen die een atletische look en onmiskenbare aanwezigheid op de weg met elkaar verenigen. Zowel de vier ronde led-koplampen en het grote roostergrille stralen Bentley's design-DNA uit in de Bentayga V8. De optionele carbon-keramische remmen* en optionele rode remklauwen* zijn een primeur voor de Bentayga. Het remsysteem is het grootste en meest performante dat ooit op een Bentley werd gemonteerd, het is bovendien het grootste voorwielremsysteem op een productieauto.  Er zijn elf wielontwerpen beschikbaar, inclusief een volledig nieuw zwart geverfd 22" vijfspaakswiel* met glansafwerking.

Subliem, handgemaakt luxe interieur 

De Bentayga V8 zet de Bentley traditie verder van complexe details en fijne, handgemaakte precisie op basis van authentieke materialen. Met de introductie van de V8 worden ook tal van nieuwe opties aangeboden voor de Bentayga. Handgestikte kruisstiksels die de stylinglijnen van de zetels en deurpanelen extra beklemtonen zijn beschikbaar vanaf maart 2018. Bovendien kunt u nu kiezen uit Bentayga's indeling met vier-, vijf- of zeven zetels. 

Er zijn drie nieuwe innovatieve interieuropties voor de Bentayga V8: een carbonfiber glansafwerking* als alternatief voor de traditionele fineerafwerkingen; een stuurwiel in hout en leer* en een nieuwe dieprode lederen Cricket Ball*. 

Technologieën voor bestuurders

Een hele reeks toonaangevende ondersteuningssystemen voor bestuurders en infotainment opties die de veiligheid, het comfort en rijgemak verbeteren, maken van de Bentayga V8 een innovatieve, geavanceerde en verbonden luxe SUV.

Adaptive Cruise Control (ACC) met onder andere Stop & Go, Predictive ACC en Traffic Assist zorgen ervoor dat u als bestuurder een vaste afstand kan aanhouden met uw voorligger. Predictive ACC maakt gebruik van navigatiegegevens, sensoren en camera's om bochten, stadsgrenzen en wijzigingen in snelheidsbeperkingen te voorspellen. Aan de hand van deze informatie wordt de snelheid van de auto aangepast om een optimaal comfort en brandstofverbruik te bieden.

Voor de stadsomgeving zijn er verschillende ondersteuningssystemen voor bestuurders die de Bentayga V8 nog veiliger maakt. Deze systemen, zoals het Traffic Sign Recognition, Rear Crossing Traffic Warning, Night Vision en Top View bieden samen een beter algemeen gebruikscomfort. Ook Park Assist is beschikbaar.

Voor de Bentayga V8 kunt u kiezen uit drie verschillende geluidsinstallaties: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio en Naim for Bentley Premium Audio. Deze laatste installatie is het krachtigste audiosysteem in het segment met 1950 watt, een netwerk van 18 speakers en supertweeters die zelfs de hoogste audiofrequenties feilloos weergeven.

Interesse in de Bentayga V8? Neem contact op of kom snel langs in onze showroom en ontdek hem helemaal.**


*Bepaalde opties kunnen vanaf maart 2018 worden besteld. De Black Specification is niet beschikbaar in Noord-Amerika of Zuid-Korea. Voor meer informatie over de beschikbaarheid kunt u contact opnemen met uw Bentley retailer.

**Vanaf februari 2018 kunt u de Bentayga V8 bestellen in de huidige Bentley EU28 markten van Marokko, Azerbeidzjan, Kazakstan, Georgië, Israël, Armenië, Oekraïne, Monaco, Zwitserland, Turkije, Rusland en Wit-Rusland. Later in 2018 wordt hij ook in alle andere Bentley markten gelanceerd.

Galerij