ONTDEK HEM IN UITZONDERLIJK DETAIL

Bentley blijft de grenzen verleggen en onthult een van 's werelds meest gedetailleerde panoramafoto's en meteen ook de tweede in haar campagne van uitzonderlijke gigapixel-foto's.

Op Bentley's laatste megapixel-foto prijkte een Mulsanne Extended Wheelbase die over de Golden Gate Bridge van San Francisco reed. Deze keer is het de beurt aan de nieuwe Flying Spur die de show steelt in het hart van Dubai.

Ontdek de nieuwe foto zelf op BentleyMotors.com/Explore

Royale gebaren

Als u tersluiks naar de foto kijkt, lijkt het net of u de spectaculaire skyline van Dubai ziet, met de duidelijk zichtbare randen van de aarde aan de randen van het beeld.

Om dit allesomvattende panorama vast te leggen, werden de camera's op ruim 300 meter boven de grond aan een kraan bevestigd op één van Dubai's hoogste wolkenkrabbers. Voor de bediening van de apparatuur gebruikte het team van Bentley technologie die door NASA werd ontwikkeld. Zo konden ze de camera's traag en methodisch verplaatsen gedurende verschillende dagen tot ze de 1825 afzonderlijke foto's hadden genomen om het totaalbeeld te creëren.

Het resultaat is één van 's werelds grootste reclamebeelden en een ongekend oog voor detail dat nog meer opvalt naarmate u inzoomt. 

Het verschil zit hem in de details

Centraal in beeld staat een prachtige Bentley Flying Spur W12 S. Zijn donker getinte achterlichten en gepolijste details aan de buitenkant geven deze auto zijn fenomenale aanwezigheid op de weg.
 
De Flying Spur W12 S is de eerste vierdeurs-Bentley die een topsnelheid van meer dan 320 km/h bereikt en weet het uithoudingversmogen van een grand tourer te combineren met de veelzijdigheid, ruimte en vakmanschap van een adembenemende luxe sedan.

Het interieur is een toonbeeld van handgemaakte lederen zetels, bedieningselementen in geribbeld roestvrij staal en perfecte fineerafwerking als summum van sportieve luxe. Deze auto is voorbestemd om een nieuwe norm te vestigen.

Verken hem zoals u dat wilt

Dankzij deze nieuwe gigapixel-foto kunt u inzoomen van het wijdse stadsgezicht van Dubai tot op de subtielste details van de nieuwe Flying Spur. In tegenstelling tot de vorige foto hebben we nu ook grote delen toegankelijk gemaakt om op eigen initiatief te verkennen.

Nadat u op de auto hebt ingezoomd en deze in detail hebt verkend, stellen we u graag een 360° videomontage voor. In deze interactieve film komt de John Paul Gregory, hoofd van de afdeling Extern design, aan het woord met zijn unieke perspectief op de Flying Spur. Ook de grote Bentley-showroom en de weelderige Bentley Suite in The St. Regis in Dubai mogen uiteraard niet ontbreken.

De technische uitdaging volbrengen

Dubai staat bekend om de verzengende hitte, tijdens de opnames van de fotoshoot noteerden we dan ook gemiddelde temperaturen van ruim 40 °C. Op het dak waar de foto werd genomen gierde de wind met een gemiddelde snelheid van 24 km/h langs de camera. Hard genoeg dus om de milimeternauwkeurige camerapositionering te verstoren! Gelukkig konden de professionele fotografen van het Bentley team gebruik maken van door NASA ontwikkelde apparatuur om de panoramische landschapsfoto's te nemen. Dezelfde camera's die ook meegingen naar de Mars Rover missies ... Het resultaat is een kristalhelder beeld dat zich vertaalt tot in de kleinste details van het interieur in de auto.

Verken de stad, ontdek de auto