INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE FLYING SPUR

Nieuwe Flying Spur - WLTP-rijcyclus - Brandstofverbruik in l/100km: Laag 24.2; Gemiddeld 15.4; Hoog 12.7; Extra hoog 12.9; Gecombineerd 14.8; Gecombineerd CO2 337 g/km; Rijbereik 608km

Bentley Motors heeft de meest geavanceerde Grand Touring luxesedan ter wereld onthuld: de volledig vernieuwde Flying Spur. Rijden of gereden worden: de volledig nieuwe Flying Spur geeft u altijd een unieke combinatie van de luxe van een limousine met de prestaties van een sportieve sedan. Hij toont een gedurfde nieuwe présence op de weg en voegt er een interieurkwaliteit en -design van wereldklasse bij. Omdat wij zelfs dat niet genoeg vinden, doen we er nog de nieuwste op de klant gerichte technologie bovenop.

“Net als met de lancering van de Continental GT is de nieuwe Flying Spur van de grond af ontworpen om de grenzen van technologie en vakmanschap te verleggen om prestatieniveaus en verfijning aan te bieden die de grenzen van het segment verder ontwikkelen,” vertelt Adrian Hallmark, de voorzitter en CEO van Bentley Motors.

Exterieur

Het gedurfde design van het exterieur van de Flying Spur is gebaseerd op een nieuwe en moderne visie. Typisch Bentley. De wielbasis werd met 130 mm verlengd, zodat de nieuwe Flying Spur een sterkere présence op de weg zet en gespierdere lijnen toont die over de volle lengte van de auto stromen.

LED-matrixkoplampen zijn standaard, met unieke details door het effect van geslepen kristal. De omhullende achterlichten gebruiken de bekende “B” en herhalen de diamantvormige ribbelpatronen van de luchtopeningen van het interieur. U kunt kiezen uit de nieuwe 21”-wielen die standaard worden aangeboden, of de optie met twee unieke 22” Mulliner Specifications.

Er is een panoramisch zonnedak over de volle breedte van ruit tot ruit mogelijk, Alcantara-zonneweringen met elektrische bediening, en bijpassende kleuren voor de 15 tinten van de dakbekleding binnen.

Voor de eerste keer is er een vernieuwde Flying B-mascotte verkrijgbaar als sierstuk op de motorkap van de hedendaagse Flying Spur. Ze is elektronisch bediend en verlicht om ze te verbinden met de welkomstsequentie van de verlichting en met het sleutelloos toegangssysteem als de bestuurder de auto nadert.

Prestaties

De W12 TSI-motor met dubbele turbo van de nieuwe Flying Spur levert 626 pk (635 PS) en 900 Nm (664 lb ft), 0-100 km/h in 3,8 seconden (0-60 mph in 3.7 seconden) en een topsnelheid van 333 km/h (207 mph).

Nog een primeur: de nieuwe Flying Spur heeft ook Electronic All-Wheel Steering, gekoppeld aan een Actieve All-Wheel Drive en Bentley Dynamic Ride, wat een fenomenale wegligging en rijgedrag oplevert. Een overvloed van nieuwe rijhulpmiddelen is standaard op de nieuwe Flying Spur aangebracht, waaronder Traffic Assist (verkeersondersteuning), City Assist (stadsondersteuning) en Blind Spot Warning (dodehoekmelding).

Interieur

De nieuwe Flying Spur beschikt over uiterst comfortabele zetels in 15 leerkleuren, met het vleugelthema van Bentley over de onderste console en het dashboard. Horizontaal fineer vloeit over het dashboard tot in de deuren. Een elegante, zwevende middenconsole herbergt een afstelbaar 12,3” HD-touchscreen. Voor en achter werden nieuwe gesculpteerde middenluchtopeningen van Bentley toegevoegd, evenals opbergruimte, inductief draadloos laden en 2 USB-sockets voor smartphones.

Het kantelende aanraakschem van Bentley was het eerste in de sector, en is nu ook verkrijgbaar op de nieuwe Flying Spur, met ofwel digitale tegels op maat, ofwel drie elegante wijzerplaten of naadloos fineerhout indien gekanteld. De traditionele ronde “bullseye”-ventilatieopeningen werden in het midden van het dashboard vervangen door met precisie gedetailleerde openingen met nieuwe vormgeving, waartussen de klok van Bentley zit. Voor de eerste keer worden in een auto driedimensionale diamantvormig gestikte leren stukken in de deur ingezet, en nieuwe diamantvormige ribbels versieren de draaischakelaars. Ze zijn ook verkrijgbaar op de luchtopeningen en de klok.

Technologie

De nieuwe Flying Spur beschikt over een portfolio van de beste intelligente en intuïtieve uitrusting in hun klasse op maat van de bestuurder en de passagiers.

Het 12,3”-hoofddisplay in het middelste dashboard beschikt over extra knoppen die de gemakkelijk bruikbare touchscreenfuncties uitbreiden. Het kan als enkel of gedeeld display worden geconfigureerd. Het HD-display heeft ook een nabijheidssensor om de schermen klaar te maken voor invoer van de gebruiker, waardoor sneller op commando’s wordt gereageerd.

Een overvloed van rijhulpsystemen, waaronder Traffic Assist (verkeersondersteuning), City Assist (stadsondersteuning), Blind Spot Warning (dodehoekondersteuning), Night Vision (nachtzicht) en Head-up Display helpen de bestuurder om zich te concentreren op de weg, terwijl Top View Camera (overzichtscamera) met arendsogen de auto en de onmiddellijke omgeving ervan waarneemt, wat wordt vervolledigd met waarschuwingen voor achteropkomend verkeer (reverse traffic warning) en functies voor automatisch parkeren. My Bentley* Connected Car bevat bovendien Apple CarPlay®, fotorealistische landschappen in Satellite Maps (satellietkaarten) en geavanceerde waarschuwingen voor wijzigende weg- of verkeersomstandigheden geleverd door onze dienst voor Local Hazard Information (informatie over plaatselijke gevaar). U hebt ook toegang tot de status van My car, waaronder rijbereik, motordiagnose en Lock my car (vergrendel mijn auto), dankzij de app My Bentley, evenals veiligheidsservices zoals Private eCall, allemaal ontworpen voor een hoge mate van comfort en vertrouwen in uw auto en tijdens de reis.

* My Bentley Services is niet op elke markt beschikbaar.
Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.

Achterin is een volledig nieuwe Touch Screen Remote gemonteerd met toegang tot een volledig assortiment toepassingen, waaronder bediening van alle zonneweringen, massagefunctie voor de achterzetel en klimaatregeling achteraan. Het kan worden gebruikt met vooraf opgeslagen configuraties, zoals Mood Lighting (sfeerverlichting).

Met de nieuwe Flying Spur kunt u kiezen uit drie audiosystemen: het standaardsysteem, een Bang & Olufsen van 1.500 W met 16-luidsprekers en verlichte roosters, of het systeem Naim for Bentley van 2.200 W met 20 luidsprekers.

Mulliner-kenmerken

Mulliner-kenmerken zijn Lofted Diamond Leather Quilting voor zetels, met unieke driedimensionale diamantvormige lederen deurinzetstukken, een exclusief Mulliner 22”-wiel in twee afwerkingen, geborduurde vleugels op alle zetels, sportpedalen, en tank- en oliedoppen met diamantafwerking.

First Edition

De nieuwe Flying Spur First Edition beschikt over een badge First Edition Union Flag met het nummer 1 in het midden, zowel buiten op de auto als binnenin. De dorpelplaten dragen de Britse Union Jack en de woorden First Edition. Er is ook de optie om de woorden “First Edition” of de Bentley Wings op de zetels te laten borduren.

De Bentley Rotating Display en de nieuwe verlichte motorkapmascotte Flying B zitten standaard op First Edition. Ook in begrepen zijn hoogpolige overmatten, welkomstverlichting en sfeerverlichting. Touring specificatie, met Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Night Vision (nachtzicht) en een Head-Up Display zijn ook inbegrepen.

De Mulliner Driving Specification is standaard inbegrepen en geeft u ons nieuwe Lofted Diamond zeteldesign, de driedimensionale lederen bekleding voor de deurpanelen met diamantvorm, en elk van de beschikbare wielen, waaronder een 22”-wiel in een van de twee afwerkingen.

Er is een weelderige keuze voor personalisatie: u kunt elk van de beschikbare fineeropties kiezen, waaronder houtfineer in twee kleuren, en contrasterend stiksel op de zetels.

Ontdek meer door ons te bellen op +32 3 2241911 of bezoek ons bij Bentley Antwerp.

*De nieuwe Flying Spur kan nog niet worden besteld in de EU28-landen, Israël, Noorwegen, Zwitserland, Turkije en de Oekraïne. Hij kan later dit jaar op die markten worden besteld.

Galerij