DE NIEUWE CONTINENTAL GT CONVERTIBLE NUMBER 1 EDITION BY MULLINER

Continental GT Convertible Number 1 Edition– WLTP-rijcyclus - Brandstofverbruik in l/100km: Laag 23.9; Gemiddeld 15.5; Hoog 12.8; Extra hoog 12.7; Gecombineerd 14.8; Gecombineerd CO2 336 g/km; Rijbereik 608 km
Bentley heeft een uniek Limited Edition model gecreëerd als eerbetuiging aan de legendarische No. 1 Bentley Blower van 1929. De Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner is een moderne interpretatie van een werkelijk iconische raceauto. Hij bezit een opmerkelijk stuk geschiedenis, gevormd uit een zuiger van de originele No.1 Blower, en gezet in de console vooraan als deel van het Rotating Display van Bentley.

Om meer te weten over deze Limited Edition Convertible, kunt u ons bellen op +32 3 2241911 of ons bezoeken bij Bentley Antwerp.

Geïnspireerd door de No. 1 Blower

De Number 1 Edition is gebaseerd op de Bentley Continental GT Convertible en telt precies 100 op maat gemaakte auto’s. Het Number 1 model is met de hand gemaakt in Engeland tijdens het honderdste jaar van Bentley. Hij toont voortreffelijke designelementen die de geest van een gouden tijdperk van de autosport uitstralen. Die werd voor de eerste keer ervaren toen in 1932 op het racecircuit van Brooklands nabij Londen de originele, supercharged No. 1 ‘Blower’ een opwindend ronderecord vestigde.

De No. 1 Bentley Blower was een van de onbetwiste auto’s van zijn tijd. Hij werd geboren uit de combinatie van de vaardigheden van Birkin en de financiële steun van een kapitaalkrachtige liefhebber van paardenrennen: Dorothy Paget. Toen Bentley het project van Birkin niet meer steunde, zag Paget het potentieel van de auto en sprong hij bij.

Birkins gemodificeerde Bentley gebruikte een supercharger om de luchtdruk naar de motor te verhogen en meer vermogen te leveren. Het “aanblazen” van de motor werd “blowing” genoemd, en daarom heette de auto de Bentley Blower.

Wordt eigenaar van een uniek stuk van de Geschiedenis van Bentley

Net als de Mulsanne W.O. Edition en de Continental GT Number 9 Edition, bevat hij een uniek stuk van de geschiedenis van Bentley. In het innovatieve Bentley Rotating Display werd een kleine wieldop, die herinnert aan de wieldoppen van de No.1 Blower en andere historische Bentleys, in hars gevat. Elke wieldop werd gegoten uit een zuiger van de No.1 Blower, die tijdens restoratiewerken werd teruggewonnen.

Kenmerken van het exterieur

De Limited Edition is beschikbaar in Dragon Red II of Beluga lak en met een vouwdak van Claret of Beluga. Hij is uitgerust met de Centenary Specification, Bentley Blackline Specification en Carbon Body Kit, afgewerkt met de Number 1 geschilderd op de voorgrille.

Kenmerken van het interieur

Binnenin wordt een nieuw kleurschema van Cricket Ball of Beluga hoofdleer aangevuld met Heritage leer op de zetels en deurbekleding, en met een gebosseleerd B-insigne op de hoofdsteunen en de inzetstukken van de portieren. Het Grand Black fineerhout is verfraaid met 18 karaat vergulde orgelknoppen en een Alcantara stuurwiel en versnellingspook. Passagiers worden verwelkomd door een inzetstuk met Number 1 in de dorpelplaten als ze de luxueuze cabine binnenstappen.

Net als de British Jaeger klok met Number 1 wijzerplaat, heeft het uniek gevormde dashboard ook een Engine Spin op de middenconsole. De Engine Spin werd vaak “Turned Aluminium” genoemd. Het was een populaire afwerking voor raceauto’s en in de luchtvaart gedurende de jaren twintig en dertig, omdat het weerspiegelingen dempte.

Om te weten hoe u eigenaar wordt van uw eigen Continental GT Convertible Number 1 Edition, kunt u ons bellen op +32 3 2241911.


Galerij