DE MULSANNE W.O. EDITION BY MULLINER

Mulsanne - WLTP-rijcyclus - Brandstofverbruik in l/100km: Laag 29.8; Gemiddeld 17.4; Hoog 13.3; Extra hoog 13.0; Gecombineerd 16.2; Gecombineerd CO2 365 g/km; Rijbereik 593km
EEN GRENSVERLEGGENDE MIJLPAAL: DE MULSANNE W.O. EDITION BY MULLINER

Bentley Motors stelt een nieuwe en speciaal gelimiteerde editie van de Mulsanne voor. De Mulsanne W.O. Edition by Mulliner is een eerbetoon aan de stichter van Bentley Motors, en bevat in elke auto een onvervalst stukje geschiedenis van Bentley.

Terwijl Bentley het eeuwfeest in 2019 naderde, dachten ontwerpers van Mulliner na over onze voorbije 99 jaar om een nieuwe Mulsanne W.O. Edition gestalte te geven. De nieuwe Mulsanne W.O. Edition by Mulliner is gebaseerd op designelementen van WO’s 8 Litre GK 706, gebouwd in een tijdperk dat de Gouden Eeuw van het Engelse autorijden wordt genoemd.

In elk van de 100 exemplaren van de gelimiteerde editie wordt een schijfje getoond van de krukas van W.O. Bentley’s persoonlijke 8 Litre auto van decennia geleden, het laatste model dat hij ooit voor Bentley Motors ontwierp, en dat in 1930 de werkplaats verliet.

De Bentley 8 Litre: de laatste auto ontworpen door W.O.

De 8 Litre werd de fijnste grand tourer van W.O. Bentley genoemd. Hij werd gelanceerd in 1930, en was ook de laatste auto die hij persoonlijk voor Bentley Motors ontwierp.

Het was de grootste en luxueuste Bentley van zijn tijd, met de krachtigste motor die in een auto in Groot-Brittannië verkrijgbaar was: een 7.983 cc zescilinder in lijn met opmerkelijke prestaties. W.O. zei over de 8 Litre: “Ik wou altijd al een doodstille 100-mph auto maken, en ik denk dat we het nu voor elkaar kregen.”

De auto van W.O. werd oorspronkelijk ingeschreven als GK 706. Het was de tweede 8 Litre die van de productielijn liep, en het werd W.O.'s persoonlijke vervoermiddel. W.O. gaf H.J. Mulliner de opdracht om een salooncarrosserie te bouwen op het chassis van 12 voet met korte wielbasis. Al in 1931 werd W.O. gedwongen om zijn favoriete auto te verkopen.

Die werd door Bentley Motors in 2006 teruggekocht, waarna hij een welwillende restauratie onderging, zoals het terugplaatsen van de oorspronkelijke krukas. Van die as zijn nu schijfjes als herinnering in de nieuwe Mulsanne W.O. Edition by Mulliner ingebouwd.

W.O.’s 8 Litre werd een symbolische 'bedrijfsauto" voor elke opeenvolgende CEO van Bentley, waardoor een traditie ontstond die terugkeert op de stichter van het bedrijf. De auto is nu een aantrekkingspunt van de Bentley Motors Lineage Exhibition in de bedrijfszetel te Crewe (Engeland).

Om meer te vernemen over deze exclusieve gelimiteerde editie, kunt u ons opbellen op +32 3 2241911 of bezoeken bij Bentley Antwerp.

Galerij