Bentley EXP 12 SPEED 6E CONCEPT ZET DE TOON VOOR HET NIEUWE SEGMENT: DE LUXE ELEKTRISCHE AUTO

Op het Internationale autosaln van Genève in 2017 heeft Bentley Motors de nieuwe EXP 12 Speed 6e Concept onthuld waarmee ze het luxe elektrische segment willen vorm geven. Neem contact met ons op via Bentley Antwerp voor meer informatie over deze nieuwe conceptcar.

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors zei:

“De EXP 12 Speed 6e is een concept waarmee Bentley de toon wil zetten voor elektrisch rijden in het luxesegment, uitgerust met de geschikte technologie, materialen van de beste kwaliteit en de verfijnde afwerking die u van een echte Bentley verwacht. Met dit concept kunnen we klanten die voor luxe kiezen warm maken en feedback krijgen over onze aanpak.

“Bentley zet volledig in op de ontwikkeling van een elektrisch model in onze toekomstige portfolio en we willen graag feedback krijgen over dit concept,” besluit Dürheimer.

De Electrische Visie
In het EXP 12 Speed 6e concept worden de befaamde kenmerken van Bentley zoals de moeiteloze koppelontwikkeling en het grand tourer aanbod gecombineerd met nieuwe hoogwaardige technologie. Denk bijvoorbeeld aan snel laden via inductie en baanbrekende conciërgediensten aan boord voor een zorgeloze ervaring als eigenaar.

De versmelting van baanbrekende technologie en prachtige materialen blijkt uit alles wat u ziet in de cabine van de EXP 12 Speed 6e: de volledige centrale tunnel is gemaakt uit één massief stuk elegant gewelfd glas met een OLED-scherm met hoge resolutie. Via dit scherm hebt u toegang tot alle belangrijke onboard bedieningselementen van de auto, zoals de navigatie, entertainment en klimaatregeling.

Bentley's visie wil klanten laten genieten van supersnel inductief laden en een voldoende grote autonomie te bieden om grand touringritten mogelijk te maken. Een elektrische Bentley zou met één acculading de afstand tussen Londen en Parijs of Milaan en Monaco kunnen afleggen. Dankzij de ingebouwde baanbrekende technologie zal de ervaring aan boord van de auto bovendien nog beter worden voor zowel de bestuurder als de passagiers.

Het intelligente infotainment system is het centrale ‘brein’ dat via Apps voor 'connected-cars' of verbonden auto's een waaier aan reallife-diensten biedt.

Details buitenkant en interieur
Het design van de buitekant straalt een en al gespierde, atletische oppervlakken uit die geïnspireerd zijn op moderne architectuur, organische vormen en de aërodynamische ontwerpen van vliegtuigrompen. Dit is een natuurlijke evolutie van Bentley's design-DNA waardoor de beroemde aandrijflijn en kappen nieuwe pieken van drama en spanning zal bereiken. Het iconische roostergrille van Bentley is voorzien van een complexe 3D-vormgeving en rookleurige afwerking met kopertoetsen die de Bentley EXP 12 Speed 6e als compleet elektrische auto onderscheiden. Zodra de motor loopt, gaat het ‘6e’ logo branden in een opvallend en levendig wit licht.

De vleugelspiegels, die eigenlijk camera's zijn en niet van traditioneel spiegelglas gemaakt zijn, hebben een uitzonderlijk strakke vormgeving die geïnspireerd werd door gebeeldhouwde rompvormen en het leitmotiv vormen voor de volledige conceptcar. Op de artisanaal gemaakte glaspanel onderdelen op het stuurwiel bedient u de media, communicatie, navigatie en instelling van de auto. Bovenop de uitsparing van het stuurwiel zijn ook twee knoppen voorzien waarvan de ene een onmiddellijke prestatieboost geeft en met de andere knop kunt u indien gewenst een snelheidslimiet instellen. Ook de passagier heeft zijn eigen bedieningspaneel op het dashboard dat toegang biedt tot sociale media, e-mail en entertainment. Doorheen de cabine van de conceptcar zijn verfijnde koperelementen verwerkt en opgenomen.

Ons engagement voor een elektrische toekomst
Bentley is ervan overtuigd dat de conceptcar gesprekken op gang zal brengen met kopers van toekomstige luxeauto's en wil zo een beter beeld krijgen van de verwachtingen omtrent de eigenaarservaring van luxeauto's in de toekomst.

De strategie voor elektrische auto's van Bentley omvat de geleidelijke introductie van PHEV-modellen in het volledige aanbod van Bentley modellen, met als primeur de Bentayga in 2018.

Heeft de EXP 12 Speed 6e u aan het denken gezet of hebt u vragen over het autoaanbod van Bentley? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via ons Bentley filiaal Bentley Antwerp op het nummer +32 3 2241911.