BENTLEY BRENGT DE NIEUWE CONTINENTAL SUPERSPORTS EN SUPERSPORTS CONVERTIBLE OP DE MARKT

Bij Bentley rolt de snelste en meest krachtige Bentley tot op heden van de lijn, de nieuwe Continental Supersports.  Met de nieuwe Supersports worden fenomenale prestaties, rijgedrag en snelheid van de eerste generatie naar nieuwe hoogtes getild.  Zijn ontwerp met gedurfde stylingkenmerken is een eerbetoon aan de supercar inclusief de accenten in carbon fibre aan de voor- en achterzijde aangevuld met een grote achterspoiler in carbon fibre.

Het interieur laat niets te wensen over: adembenemend design met een knipoog naar het autoracen in de vorm van een uiterst gedurfd geblokt carbon fibrepatroon op het dashboard. Het interieur werd volledig vernieuwd met een driekleurig kleurenschema. Het koppelvectorsysteem werd ontwikkeld door Bentley Motorsport en is meteen ook Bentley's krachtigste krachtbron met een verbluffend koppel van 710 PS. Bovendien zullen er slechts een handvol van deze auto's worden gebouwd.

Prestaties

Met een topsnelheid van 336 km/h sprint hij van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden. Dit maakt de nieuwe Continental Supersports 's werelds krachtigste en snelste luxe vierzitter. Net zoals zijn broer met de cabrioletkap, de Continental Supersports Convertible, is dit 's werelds snelste vierpersoons convertibel. Deze convertibel gaat van 0 naar 100 in 3,9 seconden en haalt uiteindelijk een topsnelheid van 330 km/h.

Zijn weggedrag is afgestemd op zijn vermogen. Koppelvectoring in combinatie met minder onafgeveerde massa zorgt dat de auto beter reageert in de bochten en zo een écht prestatiegerichte rijervaring oplevert. Dit dynamisch systeem remt zowel de voor- en achterwielen tijdens het optrekken in bochten voor betere rijprestaties. Om de wendbaarheid te verbeteren wordt bovendien het achterwiel aan de binnenkant van de bocht geremd bij het insturen. Er is ook een op maat gemaakt en minder opdringerige kalibratie van de stabiliteitsregeling waardoor het chassis nauwkeuriger reageert. Al deze functies vormen een aanvulling op de koppelverdeling in sperrichting van de permanente vierwielaandrijving. Deze stuurt 60% van het motorvermogen naar de achterwielen voor meer controle en wendbaarheid.

Styling buitenkant en interieur

De carrosseriestyling wordt gekenmerkt door een nieuw en gedurfd design van de front- en achterbumper met accenten in carbon fibre. De opvallende luchthappers op de motorkap, sideskirts en achterspoiler in carbon fibre zetten de supercar styling nog meer in de verf maar verbeteren bovendien de aërodynamiek van de auto. Aan de buitenkant zorgen de radiatorlijst, lampen, raamlijsten, achterbumper en inzetstukken voor d deurgrepen in zwarte glansafwerking voor de opvallend agressieve uitstraling van de auto. De glanzende zwarte uitlaatbuistippen en luchtinlaten maken de look compleet. Zijn dreigende uitstraling is helemaal compleet dankzij de 21” zwarte en glanzend afgewerkte lichtgewicht gesmede sportwielen. De voorzijde van het zwartglanzende radiatorrooster is een unicum voor deze generatie van W12-aangedreven Continentals.

De nieuwe Continental Supersports Convertible biedt alle luxe en verfijning van een coupé. Met slechts één druk op de knop tovert u hem bovendien om tot een open tourer die ongetwijfeld de aandacht zal trekken. Dankzij het meerlagig dak kunt u rekenen op een hoge afwerkingsgraad en geluidsisolatie. We hebben het aan alle weersomstandigheden blootgesteld bij temperaturen van -30 °C tot +50 °C of meer. Zelfs tropische regenbuien vormen geen probleem en ook op de koudste dagen blijft het aangenaam warm zonder zelfs het kleinste beetje tocht.  De nekverwarmer zorgt ervoor dat rijden met het dak neer even aantrekkelijk en comfortabel blijft op zelfs de koelere lente- en herfstdagen.

Het interieur van de Supersports heeft een uitgesproken sportief karakter. Het geblokte carbon fibre dashboard zet de toon aangevuld met het Supersports logo aan de passagierskant van het dashboard en op de instapplaten. Voor het eerst wordt een interieur met een driekleurig kleurenschema als optie aangeboden voor deze generatie Continentals. U hebt de keuze uit een uitgebreid aanbod aan gekleurde leersoorten en als u voluit voor de sportieve look gaat, is ook geperforeerd zwart Alcantara mogelijk. De Supersports emblemen zijn op de hoofdsteunen gestikt en de stoelzitting en zijpanelen werden voorzien van een nieuw ruitvormig ontwerppatroon. Zo komt de aparte uitstraling van de auto nog beter tot zijn recht. Het unieke Supersports stuurwiel en versnellingspook zorgen voor de perfecte afwerkingsdetails.

Als u vragen hebt over de nieuwe Continental Supersports en Supersports Convertible kunt u ons bereiken op het nummer +32 3 2241911 en bent u uiteraard altijd welkom in de Bentley showroom van Bentley Antwerp.